نکاتی در مورد پیدا کردن کار در آمریکای شمالی و مقایسه آن با ایران
?نکاتی در مورد پیدا کردن کار در آمریکای شمالی و مقایسه آن با ایران
?بخش ۱ از ۲
? #علی_مهرکیش (دانشجو دکتری – تورنتو??)
کانال نویسنده:
@CA_Time
از دوستان زیادی میشنوم که متاسفانه در ایران با وجود تحصیلات عالیه و حتی در دانشگاههای خوب، امکان کار مناسب نیست. همین موضوع یک دلیل رایج این گروه برای مهاجرت و یا ادامهی تحصیل به خارج از کشور محسوب میشود.
♨️ اما در غرب و به صورت ویژه در آمریکای شمالی چه خبر است؟
من دوستان زیادی فارغ التحصیل دکتری و حتی پسا دکتری اینجا میشناسم که چکیدهی تجربیات مشترک همه این دوستان موارد زیر است:
⛳️ برای پیدا کردن اولین کار (کاری که با حداقلهای شما همخوانی داشته باشد) بین ۶ تا ۱۲ ((ماه)) باید زمان در نظر بگیرید.
⛳️مشکلات پیدا کردن کار برای فارغ التحصیل دکتری بیشتر است. به صورت کلی برای فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد موقعیتهای شغلی بسیار بیشتری وجود دارد. حتی بسیاری (مخصوصاً مهاجران) به دنبال گرفتن مدرک از کالجهای مختلف برای ورود به بازار کار هستند (چیزی شبیه دیپلم و فوق دیپلم در ایران). به همین دلیل تحصیل در کالجها رونق بسیار خوبی دارد.
⛳️ گاهاً دوستان مطرح میکنند که برای پیدا کردن کار (مخصوصاً اولین کار) تا ۱۰۰۰ مورد ارسال رزومه شغلی نیاز است. شرکتهایی در شهرهای حتی کوچک و دورتر. نکتهی مهمی اینجا نهفته است. من موارد بسیار زیادی را دیدهام که با گرفتن یک موقعیت شغلی در یک شهر دیگر اقدام به نقل مکان خانوادگی نمودهاند. مثلاً در آخرین این موارد، یکی از دوستان ما که به تازگی بچهدار هم شده بود، کاری در شهر واترلو پیدا کرده بود و خب، با خانواده از تورنتو به واترلو نقل مکان کردند. متاسفانه بعد از ۸ ماه به دلیل مشکلات اقتصادی، آن شرکت اقدام به کاهش نیرو کرد و خوب دیگر گفتن ندارد چه بلایی بر سر آن دوستمان آمد. اینجا کارت را که از دست بدهی تمام است (اقساط خانه، مهد کودک فرزندان، بیمهی خودرو و ….همه به کار شما وابستهاند). یا دوستانی هستند که برای بهتر کار پیدا کردن راهی شهرهای با آب و هوای سخت میشوند چون در آن شهرها نیروی کار کمتر است.
?البته باید یک نکته را هم اشاره کنم: وقتی کاری را از دست میدهید قوانین حمایتی خوبی وجود دارد که در پیام دیگری بر اساس تجربهی همین دوستمان به آن خواهم پرداخت.
⛳️ اینجا کانکشن (بخوانید ارتباطات اجتماعی یا معرف که گاهی در ایران از آن به عنوان پارتی نام میبریم) مهمترین حرف را در گرفتن یک پوزیشن میتواند بزند. در تمام کارگاههای مهارتافزایی که شرکت کردهام، توصیهی تمام حاضرین این بوده که خودت را با دیگران درگیر کن تا کانکشنهای خوبی بدست بیاوری.
⛳️ یکی از مهمترین عوامل پیدا کردن کار، داشتن سوابق کار داوطلبانه است. شاید باور نکنید برای اخذ یک موقعیت کاری داوطلبانه پاره وقت نیز چنان رقابت سنگین است که چندین نفر رزومه ارسال میکنند و بعد مصاحبه حضوری و باقی مراحل باید طی شود. در برخی از این موارد هم سرتیفیکیت باید داشته باشید (مثلاً کار با کودکان و …). حتی موارد زیادی برای نوجوانان تدارک دیده میشود که تجربهی کار داوطلبانه بدست آورند. مانند تجربه کار داوطلبانه نوجوانان در تابستان در نگهداری از طبیعت، حیوانات و …. .
⛳️ بسیاری از متقاضیان کار (ارشد و دکتری و پسا دکتری) را دیدهام که در مدتی که به دنبال کار میگردند، برای گذران امور زندگی ممکن است در یک کتابفروشی، مجتمع تجاری، یا فعالیتهای دانشگاهی مشغول به کار پارهوقت شوند. حتی گاهی دانشجویان کارشناسی را میبینم که آخر هفته یا آخر شبها در رستوران و کافیشاپ کار میکنند.
⛳️ در مورد دانشجویان دکتری هم که این سالها حقیقتاً جذب هیئت علمی دانشگاههای خوب آمریکا و کانادا شدن کار بسیار رقابتی و سختی شده است.
ادامه دارد…
مشاهدات چند دانشجوی ایرانی?? از امریکا??
@K1inUSA