?فقر مفرط در پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا
@npps_ir
?فقر مفرط در پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا: مروری بر بیانیه گزارشگر ویژه فقر مفرط و حقوق بشر در خصوص وضعیت فقر در انگلستان
?ستوده زیباکلام (دانشجوی دکترای مطالعات آمریکای دانشگاه تهران)
@npps_ir
✅فیلیپ آلستون، گزارشگر ویژه موضوعی در زمینه فقر مفرط و حقوق بشر در سفر خود به کشورهای حوزه بریتانیا، شامل انگلستان، ویلز، ایرلند و اسکاتلند از ۶ تا ۱۶ نوامبر ۲۰۱۸، از شهرهای مختلف بازدید کرده و با مقامات سیاسی وزرا، نمایندگان مجلس، سازمان های مردم نهاد، خیریه ها، مقامات محلی و شوراها و دانشگاهیان و صاحبنظران حوزه حقوق بشر و توسعه، دیدار و گفتگو کرد. وی پس از سفر دو هفته ای خود بیانیهای را در لندن منتشر کرده و گزارش کامل آن را در ۲۰۱۹ به شورای حقوق بشر عرضه خواهد نمود. وی انتقادات تندی را نسبت به سطح نگرانکننده فقر در انگلستان و سایر مناطق بریتانیا، نظام اصلاحات دولتی این کشور موسوم به «نظام اعتبار عمومی» و آثار منفی برگزیت بر اقشار آسیبپذیر جامعه بریتانیا، در بیانیه خود ابراز داشت.
@npps_ir
✅با وجود آنکه بریتانیا پنجمین اقتصاد بزرگ دنیاست، و پایتخت آن کانون مهمی برای تبادلات مالی جهانی است، حدود ۱۴ میلیون نفر، یعنی یکپنجم از جمعیت آن در فقر زندگی میکنند. چهار میلیون از این تعداد زیر خط فقر بوده و ۱٫۵ میلیون تهیدستانی هستند که قادر به تأمین نیازهای اساسی خود نیستند. مرکز آمار مالی این کشور، رشد هفتدرصدی فقر کودکان را از سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ پیشبینی کرده و منابع بسیار دیگری نرخ فقر کودکان را تا ۴۰ درصد برآورد کرده اند. اما تنها آمار و ارقام برای ترسیم تصویر کلی رفاه سطوح پایین درآمدی در بریتانیا کفایت نمیکنند. انجمنهای خیریه معتبر، اندیشکدههای برجسته، کمیتههای پارلمانی، و مقامات مستقل این کشور همگی بر کاهش شگرف سطح رفاه بریتانیا تاکید کردهاند.
@npps_ir
✅از مسائل دیگر در خصوص نظام اعتبار عمومی، دیجیتالی کردن آن در چهارچوب دولت رفاه دیجیتالی است، که بخشی از راهبرد تحول دولت ۲۰۱۷ است. این راهبرد تأثیر منفی قابل ملاحظهای بر حقوق آسیبپذیرترین اقشار جامعه بریتانیا خواهد گذاشت. گزارشها حاکی است حقوق بشر در فقیرترین لایههای جامعه با استفادهٔ دولت از پایگاه دادهها و ابزارهای نوین فناوری به طور ویژهای در معرض تهدید قرار میگیرد. از دیگر مشکلات دیجیتالی کردن این سیاستها در دولت بریتانیا، عدم شفافیت است؛ به نحوی که وجود، هدف و کارکرد اساسی این نظامهای اتوماتیک دولتی در بسیاری از موارد معما باقی مانده و سوءبرداشتها و اضطراب ناشی از عدم آشنایی کافی با سیستمهای خودکارشده، افزایش مییابد.
? متن کامل این مقاله در لینک زیر ⬇️⬇️
http://www.npps.ir/ArticlePreview.aspx?id=182356
@EmadibaygiGleam